Videoproducties

Voor een enkele reis naar Brussel kan u hier niet terecht, wel voor een retourticket naar het verleden. De maker van deze site heeft immers in eigen beheer enkele spoorwegvideo's uitgegeven rond spoorwegthema's die perfect aansluiten op de op deze site getoonde fotoreportages.

De bedoeling van deze verkoop van video's is uiteraard niet uw webmasters bankrekening te spijzen. Het hoofddoel is u de kans te geven mee te genieten van de door de webmaster bezochte spoorlijnen. Dit alles zowel voor mensen die zelf nooit de kans krijgen ooit deze lijnen te bezoeken alsook twijfelaars te overtuigen bepaalde regio's te bezoeken voor ook daar de moderniseringsdrift slachtoffers maakt...

Indien u interesse hebt in een of meerdere van deze video’s, dan kan u contact opnemen met de webmaster. Alle video’s worden verkocht aan de prijs van 20€, plus eventuele verzendingskosten.

°Diesels in de Kempen

Jarenlang was het zo gewoon: een ronkende 62'er die met een trekduwstam van Neerpelt naar Antwerpen reed of een bulderende 51'er die een zware zinkertstrein naar een van de Kempische zinkfabrieken sleepte. Helaas ligt deze tijd ver achter ons... Uw webmaster heeft echter een massa video-opnames gemaakt en de beste scènes werden gebundeld op deze DVD.

Op deze DVD ziet (en hoort!) u de typische treinsamenstellingen uit de Kempen zoals ze rondreden op de trajecten Herentals - Mol - Hasselt en Mol - Hamont (- Budel). Ook de industriële spoorlijn van Balen-Werkplaatsen naar Lommel-Maatheide komt aan bod. Ten slotte passeren nog enkele speciale treinen de revue.

De speeltijd van deze DVD bedraagt 70 minuten.

°Steam in heaven

Zoals u in de fotoreportages op deze site kan zien, rijden er in China nog dagelijks stoomlocomotieven in de dagelijkse dienst. Het was dan ook een jarenlange droom die in 2003 in vervulling ging toen uw webmaster voor de eerste keer dit stoomparadijs op Aarde bezocht. De beste videobeelden van deze reis werden onder de noemer “Steam in heaven” gebundeld zodat u kan meegenieten op het ritme van de bulderende stomers. Zo bezoeken we enkele woestijnlijnen, een kolenspoorlijn door de bergen en een smalspoorlijn vlakbij Beijing. De nadruk ligt echter op de JingPeng-pas waarvoor superlatieven nog niet sterk genoeg zijn om de schoonheid ervan te beschrijven. Zowel de voornaamste reeksen normaalspoorstoomlocomo-tieven (SY, JS en QJ) als de kleine smalspoorlocomotiefjes van het type C2 komen voorbij de lens gereden. Veel van de opnames waren een half jaar na het maken ervan al historie aangezien de moderniseringen in China elkaar in sneltreintempo opvolgen.

De speeltijd van deze DVD bedraagt 67 minuten.

°Donderwolken boven de Athus-Meuselijn

Jarenlang was de Athus-Meuselijn dé thuisbasis voor spoorwegliefhebbers. Dit had uiteraard te maken met de enorme charme die van deze lijn uit ging. Of het nu ging om de ronkende motorwagentjes of de heerlijk jankende AFB’ers, telkens opnieuw was het genieten als ze een van de vele mechanische seinen, tunnels of bruggen langs deze schitterende lijn passeerden. Om het verleden terug tot leven te brengen heeft uw webmaster deze video samengesteld waarop de nog authentieke toestand van deze lijn belicht wordt. Omdat gemikt werd op opnames zonder bovenleidingspalen vindt u voornamelijk opnames van het zuidelijke deel van deze as terug op deze video.

Geniet nog eenmaal van dieselsferen in de schitterende Gaume-streek terwijl de modernisering als donkere wolken boven deze lijn samen trekken, geniet van Donderwolken boven de Athus-Meuselijn!

Deze uitgave werd in het verleden enkel verkocht in VHS, maar is uitgeput. Uw webmaster is van plan deze film opnieuw uit te brengen op DVD, maar in de tussentijd is hij niet leverbaar.
Index